Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka

Festival kajkavske riječi

ivanaMeđu 477 novih, dječjih kajkavskih pjesama, od kojih je stručno ocjenjivačko Povjerenstvo, odabralo njih 79 za objavu u Zborniku "Se zmisliš?" - 38. Dječjeg kajkavskog pjesničkog stvaralaštva "Dragutin Domjanić", kao objavljena, a i jedna od 36 javno izvedenih pjesama, svoje je mjesto pronašla i pjesma učenice 8.r. OŠ Ivana Rangera Kamenica, Ivane Dijanešić. Ivana je pred prepunom dvoranom izvela pjesmu "Renesansa i barok" na svom zavičajnom idiomu i predstavila sebe i svoj kraj.

38. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" održala se 20. listopada 2018.u dvorani "Kraluš" Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina. U pravilu na manifestaciji su zastupljeni svi kajkavski krajevi pa je i ovogodišnja Smotra bila festival zajedništva u različitosti i promocija jezičnog bogatstva kajkavaca.

Ispis