Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka

Vježba evakuacije i spašavanja, 2019.

IMG 1476U cilju jačanja svijesti kod djece o realnim opasnostima u svakodnevnim događanjima i preventivnom djelovanju, Osnovna škola Ivana Rangera Kamenica je u suradnji s Dobrovoljnim društvom Kamenica provela evakuaciju i edukaciju djece u području zaštite i spašavanja. Obzirom da se na igralištu održavala radionica Prometne kulture za najmlađe akciji su nazočili i Policijska uprava Varaždinska i PP Ivanec te Društvo crvenog križa Varaždinske županije i Gradsko društvo crvenog križa Ivanec.

U slučaju požara, potresa, poplave ili nekog drugog izvanrednog događaja vrlo je bitno znati koje predradnje treba poduzeti te kako postupiti kako bi se zgrada u kojoj boravi veliki broj djece i ljudi uspješno evakuirala. Postupak evakuacije sličan je bez obzira kakva se nesreća dogodila, a ovoga je puta požar u učionici informatike izabran kao tematski uzrok evakuacije.

U odsutnosti ravnateljice, stručna suradnica Nikolina Županić zapovjedila je evakuaciju djece i dojavila o nesreći Županijskom centru 193 . Evakuacija je izvedena uspješno i brzo. Djeca su uz pratnju svojih učiteljica izišla iz zgrade prema predviđenim pravcima evakuacije na predviđeno mjesto prikupljanja i prihvata.

Cilj vježbe bio je provjera provedbe Plana evakuacije i spašavanja u OŠ Ivana Rangera Kamenica te provjera osposobljenosti djelatnika i djece za postupanje u slučaju izvanrednih događaja. Nakon vježbe održana je analiza, na kojoj je vježba ocijenjena uspješnom. Vježba je pokazala i neke nedostatke koji će se u narednom razdoblju otkloniti, što je zapravo i cilj održavanja takvih vježbi.

Ispis