Individualni razgovori

Često roditelji odluče doći na individualne razgovore kada primijete loše ocjene, promjenu u načinu funkcioniranja djeteta ili kada su djeca nezadovoljna nekim aspektom škole.  Pritom je važno napomenuti kako ovaj oblik komunikacije s razrednikom i /ili drugim učiteljima ima višestruke koristi. Uz roditelja, razrednik je druga osoba koja dijete vrlo dobro poznaje. Stoga, dragi roditelji, ne propustite prigodu (iako ste vidjeli ili znate sve ocjene) i dođite na individualne razgovore! Nekoliko savjeta:

POŠTUJMO DRUGOG RODITELJA!

Pred djetetom ne bismo trebali omalovažavati ili mijenjati odluke drugog roditelja. Čak ako se s njima i ne slažemo, nemojmo ni u jednom trenutku zaboraviti da smo drugog roditelja svom djetetu izabrali sami. Dijete nije odgovorno ako smo napravili loš izbor. Dogovorimo se s drugim roditeljem koja će zajednička pravila vrijediti u ophođenju prema djetetu. S roditeljem s kojim smo uspjeli razviti kvalitetan odnos, to će biti lako. Ako ga nemamo, potrudimo se da ga poboljšamo.

POHVALITE SVOJE DIJETE!

Djeca su nesretna ako od roditelja često slušaju o sebi loše: „Ti si glup, nesposoban, ostavi, ja ću to bolje uraditi“ i slično. Ima li smisla truditi se ako nas naši roditelji – najvažnije osobe – neprekidno uvjeravaju da smo nesposobni i nevrijedni? Svatko od nas želi priznanje. Dijete koje ga nikada nije doživjelo u obitelji, možda će ju potražiti na ulici – ali tamo se dobiva „negativno priznanje“.

I zato:
Pohvalite svoje dijete, ohrabrite ga, pomozite mu u razvijanju samopouzdanja!
Odgoj nisu samo naredbe, kazne, zabrane i prigovori.
Odgoj su i pohvale , poticaji, podrška, priznanje, razumijevanje, ohrabrenje.
I mi volimo kad netko vidi naše pozitivne osobine, cijeni naše mogućnosti i pohvali nas za ono u čemu smo uspješni. Pohvalu, poticaj i podršku vole i naša djeca.

NE PREODGAJAJMO SVOJU ODRASLU DJECU! VOLIMO IH!

Sve ima svoje vrijeme. Djeca prihvaćaju savjete, zabrane, upute, kritike svojih roditelja gotovo bez prigovora do dobi od deset, jedanaest godina. Dotad smo im trebali reći ili zabraniti sve što smo smatrali potrebnim. Nakon te dobi to ide znatno teže. Ako je vaše dijete odraslo, nemojte ga neprestano preodgajati, pa čak ni onda kada ste vrlo nezadovoljni njime. Ono je rezultat vaših dobrih i loših postupaka, utjecaja sredine i samoodgoja, ali i rezultat utjecaja nama nepoznatih sila koje nas možda zbunjuju i plaše, ali moramo prihvatiti njihovo postojanje. Prihvatimo i volimo svoju „drukčiju” djecu nesebičnom ljubavlju. Ljubavlju koja mnogo daje, a malo traži za sebe. Jer oni sami utiru svoj životni put, pa čak i onda ako nije onakav kakav bismo im mi izabrali.

 2017./2018.

RazrednikDani u tjednuVrijeme
1.a  Višnja Rodek srijeda 8.20-9.05
1.b  Draženka Vresk ponedjeljak 10.15-11.00 
2.a  Bernarda Kljunić četvrtak 9.20 - 10.05
2.b  Anita Rostohar petak 10.15 - 11.00
3.a  Ankica Sambolec utorak 8.20 - 9.05
3.b  Blaženka Sajko petak 9.25 - 10.10
4.a  Tomo Svetec četvrtak 9.20 - 10.05
4.b  Katica Veseljak ponedjeljak 9.25 - 10.10
5.a  Emina Husnjak srijeda 9.20 - 10.05
6.a  Nataša Narančić utorak 9.20 - 10.05
7.a  Đurđica Basarić Rešetar ponedjeljak 10.20 -11.05
8.a  Ivan Štefek ponedjeljak 12.00 - 12.45

 Napomena: Konzultacije sa svim razrednicima su moguće i u drugim terminima uz prethodnu najavu.

 

I N F O R M A C I J E    Z A   R O D I T E LJ E


  Informacije za kraj nastavne godine

 

pdf


 

docxPrivremeno ili trajno oslobođenje pohađanja nastavnog predmeta

 


Ispis učenika iz izborne nastave

pdf

docxIzborni predmet - Zahtjev za ispis


  

Odlučili ste odseliti? Vaše dijete treba prijeći iz jedne škole u drugu. Što učiniti i kada?

Članak 23.  Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju

 (1) Redoviti učenik može tijekom obrazovanja promijeniti upisani program u istoj ili drugoj školi, odnosno prijeći iz jedne škole u drugu koja ostvaruje isti obrazovni program, najkasnije do početka drugog polugodišta.

(2) Na zahtjev učenika, odnosno roditelja, odluku o promjeni programa u istoj ili drugoj školi, odnosno odluku o prelasku iz jedne škole u drugu koja provodi isti obrazovni program donosi učiteljsko/nastavničko vijeće, vodeći računa o tome da odluka ne utječe na kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa uz poštovanje propisanih pedagoških standarda.

(…)

(4) Škola iz koje učenik odlazi izdaje prijepis ocjena i ispisuje učenika u roku od sedam dana od dana primitka obavijesti i upisa učenika u drugu školu.

(7) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, ako se učenik preseli iz jednog mjesta u drugo, škola koja ostvaruje isti obrazovni program u drugom mjestu dužna je upisati učenika i nakon kraja prvog polugodišta.

(8) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, škola je dužna upisati učenika i nakon kraja prvog polugodišta ako je učeniku izrečena pedagoška mjera preseljenja u drugu školu sukladno članku 84. ovoga Zakona.Prava roditelja

powerpoint

Ispis E-mail