Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka

Kriteriji za sufinanciranje školske kuhinje

check mark 1292787 960 720U šk. god. 2018./2019. nastavlja se projekt "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva"  - oslobađanje od plaćanja školske kuhinje.

Na oslobađanje od plaćanja imat će pravo djeca roditelja koji imaju Rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu.

Zainteresirani roditelji koji udovoljavaju navedenom kriteriju trebaju podnijeti MOLBU za oslobađanje od plaćanja školske kuhinje koju ćemo Vam u ponedjeljak poslati s Vašim djetetom.

VAŽNO: svi roditelji koji imaju Rješenje STARIJE OD GODINU DANA  obavezni su u ispuniti izjavu s traženim podacima (koju će Vam donijeti djeca):

  • Ime i prezime roditelja primatelja dječjeg doplatka
  • OIB roditelja primatelja dječjeg doplatka
  • Adresa roditelja
  • Ime i prezime djeteta za koje se isplaćuje dječji doplatak
  • Mjesečni iznos dječjeg doplatka (po djetetu).

Oni koji imaju Rješenje NE STARIJE godinu dana, rješenje dostavljaju u školu.

Podaci su potrebni za izdavanje  Potvrde o dobivanju dječjeg doplatka (Zavod za mirovinsko osiguranje će Potvrde dostaviti školi na temelju dobivenih podataka).

Molbe s Rješenjima ili izjava s traženim podacima se predaju do UTORKA, 4. 9. 2018.do 12 sati u OŠ Kamenica.


 Poštovani roditelji,


temeljem članka 117. stavak 1. i 5. Zakona o socijalnoj skrbi („Narodne novine" broj 157/13) i članka 22. Statuta Grada Lepoglave (»Službeni vjesnik Varaždinske županije» broj 6/13, 20/13 i 33/13 - ispravak), Gradsko vijeće Grada Lepoglave na 15. sjednici održanoj 23.12. 2014. godine, donijelo je Program raspodjele sredstava za potrebe socijalne skrbi za 2015. godinu.

Programom socijalne skrbi osigurava se i ostvaruje pomoć za podmirenje osnovnih životnih potreba socijalno ugroženim pojedincima i obitelji, nezaposlenima, bolesnima i nemoćnima, djeci i mladima, građanima starije životne dobi te drugim osobama koje same ili uz pomoć članova obitelji zbog nepovoljnih osobnih, gospodarskih, socijalnih i drugih okolnosti ne mogu iste zadovoljiti pa se tako u tom programu nalazi sufinanciranje prehrane učenika u osnovnim školama s propisanim kriterijima koje donosimo u privitku.

pdf


Također, u školskoj 2015./2016. godini Škola je u projektu Unaprjeđenje kvalitete života djece iz socijalno ugroženih obitelji u školama Varaždinske županije koji je ostvaren u suradnji Varaždinske županije i Društva Crvenog križa Varaždinske županije. Projekt sufinancira 50% cijenu obroka, a drugih 50 % sufinancira Grad Lepoglava čime je osiguran besplatan obrok učenicima iz socijalno ugroženih obitelji.


 Školske 2016./2017. godine 41 učenik naše škole ostvaruje pravo financiranja školskog obroka od strane Zaklade "Hrvatska za djecu". Projekt je ostvaren u suradnji Varaždinske županije  i Zaklade.  Projekt financira 100% cijenu obroka. Učenici kojima se financira prehrana od strane Zaklade ne mogu koristiti sredstva sufinanciranje koje osigurava Grad (i obrnuto).


Školske 2017./2018. godine 41 učenik naše škole ostvaruje pravo financiranja školskog obroka (100 %) kroz projekt "Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva" . Varaždinska županija pokriva troškove prehrane ostalim učenicima (21 učenik) kojima nisu osigurana sredstva iz Projekta.

ResizeImage

Projektom se osigurava redovita i kvalitetna školska prehrana za djecu koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva u osnovnim školama Varaždinske županije, a s ciljem unaprjeđenja kvalitete života, smanjenja rizika od siromaštva i socijalne isključenosti te aktivno i zdravo odrastanje sve djece u osnovnoškolskom obrazovanju.

Ciljna skupina su 1492 djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva, a polaznici su osnovnih škola kojima je osnivač Varaždinska županija. U pravilu su to djeca iz socijalno ugroženih obitelji koja imaju poteškoća sa osiguranjem plaćanja školske prehrane.


Ispis E-mail