Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka

Baština i obrazovanje - ususret Danima europske baštine

zadruga 6Iako je ove godine 24. međunarodni čipkarski festival održan virtualno (izložbu postavljenu u prostoru samostana pogledajte OVDJE), aktivno smo se uključili u obilježavanje nadolazećih  Dane europske baštine. 

Dani europske baštine u Hrvatskoj se održava tijekom rujna i listopada, u vremenu kad se suočavamo s izazovima uslijed pandemije COVID-19. Upravo ovogodišnja tema Baština i obrazovanje učenje za život daje poticaj da se u ovim vremenima kao društvo dodatno aktiviramo na području obrazovanja općenito, a osobito u području kulturne baštine i kulture, što predstavlja vrijedan zalog za dobrobit budućih generacija.

U obilježavanje smo se uključili na virtualni način, predavanjem, a zaključci predavanja nalaze se u online brošuri . Ovom brošurom pokušali smo ukazati na važnost i mogućnosti impelementacije kulturne baštine u obrazovanje, ali i pokazati primjerima iz prakse kako to već desteljećima rade pred/školske ustanove na području Grada Lepoglave i šire, a posebice naša škola. 

Ispis