Razmjena udžbenika

Objašnjenja Projekta sufinanciranja nabave udžbenika za osnovne škole i njihove razmjene, otkupa i dokupa Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije

knjigeUlazak u sustav razmjene nije obavezan, nego dragovoljan.

U sustavu razmjene nalaze se samo udžbenici koji nisu radni (po kojima se ne piše za vrijeme nastave ili učenja kod kuće).

Svi učenici udžbenike preuzete na početku godine od Županije/Grada obavezno vraćaju, a u slučaju da su oštećeni potrebno ih je platiti.

Za ulazak u sustav razmjene potrebno je dati sve vlastite kupljene udžbenike koji nisu radni i u stanju su dobre očuvanosti.

Vraćanje udžbenika razrednicima u školi održat će se 15. i 16. 6. 2015.

Učenici 8. razreda mogu vratiti 15. i 16. 6. svoje kupljene udžbenike koji nisu radni i nakon toga će moći preuzeti 50% financijske protuvrijednosti u školi. Donošenjem kompleta udžbenika prethodnog razreda stječe se pravo na preuzimanje udžbenika za iduću školsku godinu.

Učenici budućih 1. razreda mogu ući u sustav razmjene. Potrebno je da roditelj(i) učenika budućih prvih razreda potpišu suglasnost.

Za učenike koji ulaze u sustav razmjene roditelji sami kupuju radne udžbenike i ostale radne materijale.

Ako učenici ne uđu u sustav razmjene, ne mogu računati na besplatne udžbenike Zupanije/ Grada (razredna nastava = dva udžbenika, predmetna nastava=pet udžbenika koji su kupljeni sredstvima Grada/Županije 2014./2015.).

Učenici koji su ušli u sustav razmjene, udžbenike za iduću školsku godinu preuzet će u školi krajem kolovoza i početkom rujna.

Uskoro će biti objavljeni popisi udžbenika na web stranicama škole, istaknuti na vidljivom mjestu u školi te dostavljeni u ivanečke i leopoglavske knjižare.

Podijeli