Hodaj u mojim cipelama

U četvrtak, 12. studenoga 2015., za učenike je organizirana radionica ciljem razbijanja predrasuda i stjecanja znanja o djeci/ljudima s teškoćama, osnaživanja učenika, roditelja, učitelja te senzibiliziranje lokalne zajednice.

Ovogodnišnji dan posvećen osobama s invaliditetom bio je osmišljen i posvećen boljem razumijevanju slabovidnih i slijepih osoba te nastojanju njihovoj što boljoj integraciji.

slabovidne 1

Udruga slijepih osoba Varaždinske županije održala je za učenike 1. i 2. razreda naše škole radionicu u sklopu programa “Zajedno za kvalitetniji život slijepih osoba u lokalnoj zajednici”. Učenici su imali priliku isprobati kako je to “ući u cipele” osobe s invaliditetom te iz prve ruke vidjeti kako se osobe koje ne vide i ne mogu hodati kreću, kako im moderna tehnologija pomaže u svakodnevnom životu, kojim sportovima se bave i saznati druge korisne informacije. Kako bi se učenike  potaknulo na aktivnosti, pripremljeno je nekoliko različitih tematskih, praktičnih i sportskih aktivnosti za učenike.

Podijeli