Program prometne kulture za najmlađe

IMG 1478 640x480Učenici drugih i trećih razreda Osnovne škole Ivana Rangera i Područne škole Žarovnica kao domaćina  i OŠ Izidora Poljaka Višnjica, 12. lipnja 2019. aktivno su sudjelovali u Programu prometne kulture za najmlađe “Jumicar”. Program prometne kulture za najmlađe  na kraju ove školske godine razveselio je učenike posebnom edukacijom o prometu. Nakon teorijskog dijela uslijedio je i djeci najzanimljiviji praktični dio na prometnom poligonu, gdje je bilo dinamično i šareno. Mališani su u vožnji uspješno primjenjivali naučena teorijska znanja o prometnoj kulturi, stoga pohvale svim polaznicima.

Uz  prometni poligon, edukaciji su se pridružile službe Društvo crvenog križa Varaždinske županije i Gradsko društvo crvenog križa Ivanec  te DVD Kamenica. Naši vrijedni partneri u provedbi radionica o prvoj pomoći i zaštiti od požara dobro su zabavili mališane, ali istovremeno ih podučili važnim lekcijama.

Policijsku upravu Varaždinsku i PP Ivanec predstavljali su : policajka Valentina Hojsak i načelnik policijske postaje gospodin Mario Medenjak.

Djeca su se s oduševljenjem upoznavala s policijskim vozilom, svjetlosnim uređajima, dužnostima i pravima policajca, što su dosad mogli vidjeti na autocesti ili u filmovima. U radionici prve pomoći djeca su se poznavala  s osnovama  pružanja prve pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja i još mnogo toga korisnog. 

Hvala i vatrogascima DVD-a Kamenica koji su danas izveli zahtjevnu redovitu vježbu: simulacija požara i evakuacija cijele škole i učenika. Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i zamjenik Hrvoje Kovač čestitali su učenicima i uručili im svečane diplome.

Učenici sedmih i osmih razreda Karlo Huđ, Roko Bencek, Tomislav Kišiček i Vinko Juren polaznicima su programa pomagali pri vezanju sigurnosnog pojasa i usmjeravali ih u prometu kao predstavnici školske prometne jedinice. (www.jumicar.net)

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Podijeli