Nagradni izlet u Park prirode Papuk

viber slika 2023 04 26 11 59 52 168Po završetku dodjele nagrade za Najljepši školski vrt, 2022. naši učenici 3. i 4. razreda matične i područne škole realizirali su nagradni izlet na Papuk. Izlet nam je omogućio HRT i Park prirode Papuk, a realizirali smo ga 26. travnja.

Hrvatska vlada je Papuk proglasila zaštićenim područjem 1999. godine zbog iznimne geološke, biološke i kulturne raznolikosti, koja se rijetko može naći na ostalim hrvatskim područjima. Od proglašenja Parka prirode Papuk, njegovo vodstvo je prepoznalo veliku vrijednost njegova geološkog nasljeđa te se rodila ideja o pridruživanju Europskoj mreži geoparkova. Dokumentacija za prijavu je izrađena zajedničkim naporima Parka prirode Papuk, Hrvatskog geološkog instituta te Sveučilišta u Zagrebu. Park prirode Papuk podnio je prijavu za prijem u Europsku mrežu geoparkova u rujnu 2006.(www.pp-papuk.hr).

Učenici su istražili bajkoviti Papuk, prošli su sve edukativne programe uz stručno vodstvo, razgledali Park šumu Jankovac i Voćin. Po povratku posjetili su ergelu u VIšnjici. Više fotografija pogledajte  OVDJE.

 

Podijeli