Dječji tjedan

1.aI ove godine je prvi  tjedan u listopadu posvećen  djeci obilježavanjem Dječjeg tjedna. I naša škola uključila se u  obilježavanje Dječjeg tjedna koji se održavao od 2. listopada i trajati do 8. listopada, a ovu smo godinu posvetili obilježavanju Europske godine vještina! 

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Dječji tjedan započeo je zanimljivim aktivnostima. Kako je ova godina u znaku vještina, učenici su tijekom cijelog tjedna usavršavali svoje vještine: bilo je tu pletenja, heklanja, sportskih aktivnosti, neobičnih štafeta, radionica  društvenih igara, likovnih radionica, a učenici 1.a razreda “brusili” su svoje dramske, socijalne, predčitalačke vještine.

 

Podijeli