Kamenički najčitači, 2023.

20231107 094337Već tradicionalno, Varaždinska županija je prigodnom svečanošću obilježila Dan hrvatskih knjižnica pa su tako knjigama nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola koji su u prošloj školskoj godini pročitali najviše knjiga iz fundusa školske knjižnice.

– Više od dvije tisuća knjiga pročitalo je 77 učenika naših osnovnih i srednjih škola. To je brojka koja zaslužuje poštovanje i potrebno je nagraditi učenike za njihov trud i što svoje slobodno vrijeme upotpunjuju i čitanjem. Sve naše škole, osim Srednje škole Ludbreg i Glazbene škole u Varaždinu imaju knjižnice, knjižničare, tako da je i taj pedagoški segment ispunjen. Spomenute dvije škole, zbog svojih prostorno-organizacijskih uvjeta suradnju imaju uspostavljenu s gradskim knjižnicama.

Ujedno prigoda je ovo da odamo priznanje i svim knjižničarima. Bez njih Varaždinska županija prije nekoliko godina ne bi mogla provesti projekt razmjene besplatnih udžbenika. Nabavili smo opremu, instalirali ju u našim knjižnicama i taj projekt je bio itekako uspješan. A samo zato jer smo ga realizirali tamo gdje je to moguće – u knjižnicama i uz pomoć knjižničara – istaknuo je pročelnik Huđek. (www.vzz.hr)

Među stotinjak najčitača svoje su knjige na dar primili i kamenički najčitači. Oni su Vid Bakar, 4.a i Ana Kapustić, 7.a razred. Čestitamo!

Podijeli