Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka

Razredna nastava

Elementi praćenja i ocjenjivanja učenika - razredna nastava- prema Bloomovoj taksonomiji:

VIŠE RAZINE ZNANJA - razlikovati, označiti, izdvojiti, ilustrirati, pokazati, napraviti, opisati, analizirati, sastaviti, usporediti, proširiti, proizvesti, argumentirati, odmjeriti, razvrstati, predložiti, planirati, preraditi, odgovoriti što ako?... (to su glagoli koji ukazuju na činjenicu da učenik mora aktivno sudjelovati u nastavnom procesu, vježbi, istraživanju, projektu. Učenik sam mora doći do vlastitih spoznaja te steći potrebna znanja, vještine i sposobnosti.)

NIŽE RAZINE ZNANJA - znati, zapamtiti, osvijestiti, razumijeti, naučiti, upoznati, samo definirati, izračunati, nabrojati... (to su glagoli koji označavaju to je učenik zapamtio, ponovio, razumije, ali i ne primjenjuje u svom radu te ne rješava probleme u novoj situaciji)

pdf

Elementi i kriteriji vrednovanja i ocjenjivanja u razrednoj nastavi, 2020.

  

pdf

Elementi praćenja i kriteriji ocjenjivanja

Ispis E-mail