Izvannastavne aktivnosti

Kroz izvannastavne aktivnosti učenici prolaze kroz teme i sadržaje koju nisu dovoljno ili uopće zastupljeni u redovnim propisanim sadržajima u nastavi, a učenici za njih pokazuju interes. Kroz njih stječu nova znanja te razvijaju vještine, sposobnosti i stavove potrebne za život u 21. stoljeću.

Istraživanja pokazuju da učenici koji sudjeluju u izvannastavnim aktivnostima imaju višestruke koristi, a mogućnosti sudjelovanja u izvananstavnim aktivnostima povezane su i s pozitivnim akademskim postignućima  Baš ta raznolikost izvannastavnih aktivnosti učinila je neke škole prepoznatljivima, a nastavnicima omogućila kreativno kreiranje sadržaja i metoda rada.
skills 3371153 1920 1

Zavirimo li malo u povijest, škole su oduvijek imale široku lepezu izvannastavnih aktivnosti. Tako se u kameničkoj Spomenici ističe 1958. godina kada je škola obnovila učeničku zadrugu koja je tada imala tri sekcije: kupoprodajnu sekciju, kućne radinosti i poljoprivredni odjel. Navodi se kako sekcija Kućne radinosti te godine nije dovoljno proradila zbog pomanjkanja sredstava. Kako bi zadruga započela što kvalitetnije djelovati, svi članovi zadruge posjetili su tada oglednu zadrugu u Biškupcu. Danas, pedeset godina kasnije, kamenička je zadruga ogledna zadruga i vježbaonica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

1960./61. godine, osim učeničke zadruge, djeluje Kulturno-umjetničko društvo koje obuhvaća sekcije: Pjevački zbor, Tamburaški zbor, Dramska skupina i Kazalište lutaka. Klub mladih tehničara obuhvaća: Mlade saobraćajce, Mlade električare i Grupu za izradu nastavnih sredstava.

1961./62. Osim Kulturno-umjetničkog društva i Učeničke zadruge pojavljuje se i Sportsko društvo: nogometna sekcija, rukometna sekcija i sekcija ostalih sportova te Izviđači. U Klubu mladih tehničara pojavljuje se nova sekcija Fotoamateri. 1965./66. pojavljuje se, uz sve već nabrojene sekcije, i Recitatori. Učenička zadruga ima te godine novu sekciju: Čipkarstvo.

Izvannastavne aktivnosti 1 e1464609142437

S većim ili manjim oscilacijama, veći je broj izvannastavnih aktivnosti zadržan i danas. Zbog preseljenja u novu školsku zgradu gasi se sekcija Fotoamateri. U planiranju aktivnosti vodimo se načelima individualizma, nepristranosti i raznovrsnosti. Bitne pretpostavke postojanja su: dragovoljni odabir učenika, prijedlozi i želje učenika, postojanje stručne kompetencije učitelja, kvalitetni međuljudski odnosi između svih sudionika odgojno obrazovnog procesa, materijalni uvjeti i opremljenost matične i područnih škole.

 dr. sc. Mirjana Posavec, ravnateljica

Izvannastavne aktivnosti 2021. /2022. 

IZVANNASTAVNA AKTIVNOST

RAZRED

    VODITELJ

Dramska skupina

5.-8.

Mirjana Sambolec

Literarno -recitatorska skupina

5.-8.

Andrea Krnic Kišiček

Likovna grupa

1.-4.

Ankica Sambolec

Recitatorska grupa

1. -4.

Tomo Svetec

Dramska skupina

1.-4.

Bernarda Kljunić

Učenička zadruga -Male vezilje

3. -6.

Višnja Rodek

Mali zbor

1.-4.

Nikola Zver

Dramska grupa /PŠ

1.-4.

Blaženka Sajko

Likovno-recitatorska grupa/PŠ

1.-4.

Katica Veseljak

Mali kreativci/PŠ

1.-4.

Anita Rostohar

Mali zbor/PŠ

1.-4.

Draženka Vresk

ŠSD Kamenica

5.-8.

Andreja Komes

Mladi šahisti

3.-8.

Andreja Komes

Stolni tenis

5.-8.

Andreja Komes

Mladi prirodoslovci

5.-8.

Ana Daraboš

Modelari

5.-8.

Zlatko Horvat

Mladi tehničari

5.-8.

Zlatko Horvat

Prometna -Upravljanje biciklom

5.

Zlatko Horvat

Zabavni njemački

4.a/b

Tena Kočet

Pričaonica

1.a/b

Željka Bencek

Njemački kroz igru

5.-8.

Branka Vresk

Vjeronaučna grupa

5.-8.

Vlatka Svinjarević

Tamburaška sekcija

4.-7.

Nikola Zver

Pjevački zbor

5.-8.

Nikola Zver

Učenička zadruga -Kreativna grupa

5.-8.

Đurđica Basarić Rešetar

Učenička zadruga -Izrada cekera od komušine

5.-8.

Jožica Butko

Učenička zadruga -Izrada predmeta od rogoza

5.-8.

Emina Husnjak

Mladi planinari

4.-8.

Nikolina Županić

IZVANŠKOLSKE AKTIVNOSTI -U ŠKOLI

Vježbaonica

5.-8.

Andreja Husnjak

Učenje slovenskog jezika

3.-6.

Patricija Bračič

Napomena: Mladi planinari uključeni su u izlete tijekom godine. Učenici od 1. - 4. razreda idu na planinarenje obvezno uz pratnju roditelja.

 i282319414658964124. szw480h1280

 

 

Ispis E-mail