Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka

eLektira

unnamedDa biste čitali lektiru, nije nužno da posjetite knjižnicu.

Na portalu eLektire možete preuzimati lektirne odnosno naslove za cjelovito čitanje. Kako biste ih mogli preuzeti, potrebno se prijaviti uz pomoć Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. elektroničkog identiteta, koji ste dobili u školi.

Na portalu e-lektire učenici osnovnih i srednjih škola, kao i njihovi nastavnici, mogu pronaći cjelovita književna djela hrvatskih i stranih pisaca u različitim digitalnim formatima prilagođenima suvremenim standardima responzivnosti i korištenju na različitim uređajima. Ta djela velikim dijelom prate popis obveznih književnih tekstova, klasičnih i svjetskih književnih tekstova za cjelovito čitanje ili čitanje ulomaka navedenim u kurikulumu za nastavni predmet Hrvatski jezik.

e-slikovnice:

Tvornica snova - osam besplatnih online slikovnica 
 
Pismo iz Zelengrada - slikovnica i kviz
 
Korona virus - besplatna knjižica za djecu
 

Ispis E-mail